Naar alle persinformatie

Onbegrensde automatisering met PLCnext Control

29.11.2017

Open besturing PLCnext Control op basis van PLCnext Technology  

PLCnext Control is de eerste besturing van het open platform PLCnext Technology

PLCnext Control is het eerste product van het open besturingsplatform van Phoenix Contact op basis van PLCnext Technology.

De besturing combineert de robuustheid en betrouwbaarheid van een klassieke PLC met de openheid en flexibiliteit van de wereld van smart devices. Met PLCnext Technology geeft Phoenix Contact een antwoord op de uitdagingen van de wereld van het IoT en worden bestaande besturingsoplossingen vereenvoudigd. Automatiseringsprojecten kunnen nu zonder de beperkingen en grenzen van propriëtaire systemen worden gerealiseerd. Als aanvulling op de klassieke PLC-programmering volgens IEC 61131 maakt PLCnext Technology een programmering van de besturingen in hogere programmeertalen mogelijk, waarbij PLC-typische realtime-performance en dataconsistentie ook voor hogere programmeertalen en modelgebaseerde code gegarandeerd zijn. Meerdere ontwikkelaars kunnen onafhankelijk van elkaar in verschillende programmeertalen werken en dat met de ontwikkelingstools van hun voorkeur. Zodoende wordt de toepassingsontwikkeling significant versneld. Open-source-software en apps kunnen eveneens flexibel in het systeem worden geïntegreerd. De nieuwe besturing is geschikt voor aanpassing en open voor toekomstige technologieën. De uitgebreide connectiviteit door open interfaces en een directe cloud-verbinding bieden meer vrijheid. Behalve door zijn openheid weet PLCnext Control te overtuigen door een performante CPU en grote datageheugens in een kleine behuizing. Met deze oplossing kan automatisering opnieuw worden bedacht, want grenzen verdwijnen en er ontstaan nieuwe mogelijkheden voor de industriële automatisering.


PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten