Naar alle persinformatie

Phoenix Contact versterkt op het gebied van de aansluittechniek

19.10.2018

Phoenix Contact  

Phoenix Contact versterkt op het gebied van de aansluittechniek

De Phoenix Contact-groep neemt per 1 januari 2019 twee ondernemingen uit de SKS-groep over: SKS Kontakttechnik GmbH en Pulsotronic GmbH & Co KG.

Beide ondernemingen zijn gevestigd in Niederdorf in het Duitse Ertsgebergte. SKS Kontakttechnik levert elektrotechnische componenten en systemen. Pulsotronic is fabrikant van specifieke sensoroplossingen.

Beide ondernemingen nemen een aantal medewerkers van meer dan 400 mee naar de Phoenix Contact-groep. Daarmee is de overname van deze bedrijven de grootste acquisitie in de bedrijfsgeschiedenis van Phoenix Contact.

De oprichter en huidige eigenaar van SKS Martin Schweitzer werkt al 20 jaar samen met Phoenix Contact. Hij blijft eigenaar van de onderneming Pulsotronic Anlagentechnik GmbH.

De overname van SKS betekent een versterking van de marktpositie van Phoenix Contact op het gebied van aansluittechnische oplossingen. Bovendien is de knowhow van Pulsotronic op het gebied van de toepassing van sensortechnologie een waardevolle aanvulling voor toenemend gedigitaliseerde klantspecifieke en branche-oplossingen.

De wegbereiding naar de geslaagde overnamen werd nauwgezet begeleid door de raad van advies en aandeelhouders van de Phoenix Contact-groep. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.


PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten