Naar alle persinformatie

Overspanningsbeveiliging voor de procestechniek

10.07.2017

Overspanningsbeveiliging PLUGTRAB PT-IQ  

Intelligente overspanningsbeveiliging voor de M&R- en procestechniek

Met de overspanningsbeveiliging PLUGTRAB PT-IQ van Phoenix Contact speciaal voor de M&R- en procestechniek wordt de installatiegebruiker gewaarschuwd voordat de installatie zijn beveiliging verliest.

Daartoe wordt elk spanningsbegrenzend component in de beveiligingsstekers permanent bewaakt. Als de grenswaarde als gevolg van regelmatige inkoppelingen bereikt is, wordt dit met een geel signaal op het beveiligingsmoduul en met een afstandsmelding aangegeven. De beveiligingsmodulen functioneren dan nog steeds naar behoren en de installatie is beveiligd. Vervanging wordt echter wel aanbevolen om onnodige servicewerkzaamheden te voorkomen. Voor intrinsiekveilige omgevingen zijn de beveiligingsmodulen PLUGTRAB PT-IQ Ex leverbaar. Deze kunnen in Ex-zone 2 worden geïnstalleerd. De intrinsiekveilige beveiligingskringen mogen tot in Ex-zone 0 leiden. Op basis van de meertraps bewaking en signalering is de installatiegebruiker altijd op de hoogte van de status van de beveiligingsmodulen en daarmee van de overspanningsbeveiliging van de installatie.


PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten