Naar alle persinformatie

De smalste lekstroomvrije Type 2-overspanningsbeveiliging ter wereld

21.04.2017

Lekstroomvrije overspanningsbeveiliging Type 2 VALVETRAB-SEC  

Uitzonderlijk smal, een lange levensduur en krachtig: het nieuwe lekstroomvrije Type 2-beveiligingsmoduul met SEC-technologie

De nieuwe beveiligingsmodulen VALVETRAB-SEC VF van Phoenix Contact zijn de smalste lekstroomvrije overspanningsbeveiligingsmodulen Type 2 (SPD) ter wereld.

Ze overtuigen door een lange levensduur en een hoog prestatieniveau op basis van de Safe Energy Control Technology. Met de compacte bouwvorm en het hoge vermogen maken ze een uitgebreide beveiliging bij een minimum aan benodigde ruimte mogelijk. Een voorbeeld van optredende lekstromen zijn Object Control Systems in seinhuizen van spoorweginstallaties. Daarbij treden tijdelijke overspanningen in combinatie met hoge retourstromen op. Beveiligingsmodulen op varistorbasis zijn snel overbelast. Een ander voorbeeld zijn gewenste lekstromen in elektrische installaties. Deze beschadigen normale overspanningsbeveiligingsmodulen binnen korte tijd. Ter bescherming van elektrische apparaten is daarom de toepassing van beveiligingsmodulen met een serieschakeling van een gasgevulde overspanningsafleider aan te raden. De serieschakeling isoleert de varistor van de tijdelijke overspanningen en retourstromen. Er blijft een laag beveiligingsniveau bestaan. Er zijn varianten voor 1- en 3-fase TN-S- en TT-systemen alsmede voor 3-fase TN-C-systemen met een continue spanning van 350 V AC. Met het testapparaat Checkmaster 2 worden periodieke controles van de beveiligingsstekers snel en eenvoudig uitgevoerd.


PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten