Naar alle persinformatie

Storingsbestendige overdracht met de Ethernet-mediumconverters

12.02.2019

Ethernet-mediumconverters  

Ethernet-mediumconverters

De nieuwe mediumconverter FL MC EF 660 SCRJ van Phoenix Contact maakt de aansluiting van voordelige polymeer- en HCS/PCF-vezels mogelijk.

De optische overdracht van data via lichtgeleiderkabels neemt elektromagnetische beïnvloeding weg en biedt volledige potentiaalscheiding op de overdrachtsweg. Ze zijn daarom met name geschikt voor Ethernet-toepassingen.

Met de speciaal voor Profinet ontworpen SC-RJ-connector is eenvoudige zelfmontage zonder speciale vakkennis mogelijk. De qua overdracht transparante apparaten beschikken over een korte vertragingstijd (latentie) van 60 ns. Dat is met name voordelig voor tijdkritieke Ethernet-protocollen. De mediumconverters beschikken naast talrijke diagnose-led's over een LFPT-functie (Link Fault Pass Through). Hiermee wordt de verbinding permanent en volledig bewaakt. Bij linkverlies kunnen redundantiemechanismen direct worden toegepast. Een geïntegreerde lichtgeleiderkabeldiagnose signaleert met behulp van een led-bargraph continu het ontvangstvermogen. Bovendien kunnen via twee potentiaalvrije schakeluitgangen glasvezelbreuk of het bereiken van de systeemreserve worden uitgelezen.


PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten