Naar alle persinformatie

Realtime-monitoringsysteem voor het netbedrijf

21.02.2019

Phoenix Contact als aanbieder van oplossingen voor de energiemarkt heeft in samenwerking met JEAN MÜLLER een schaalbaar monitoringsysteem voor het netbedrijf ontwikkeld, dat in realtime bedrijfsmeetwaarden voor de optimalisatie van de netten of voor het netbedrijfsbeheer beschikbaar stelt.

Omdat de energietoevoer in de toekomst steeds meer door volatiele, regeneratieve opwekkingscentrales, vooral in de onderste spanningsniveaus van het verdeelnet, zal worden uitgevoerd, zijn intelligente oplossingen nodig, om een hoge beschikbaarheid van de energievoorziening te waarborgen. Hier speelt ook de toename van de e-mobiliteit een rol.

Het systeem is zo ontworpen, dat het door medewerkers van het netbedrijf snel (configuratie en montage) in lokale netstations, kabelverdelers of installaties van klanten kan worden ingebouwd. Eventueel kan de toepassing met een centraal asset-managementsysteem voor de berekening van de actuele laststroom op basis van de meetwaarden worden uitgebreid. Naast de overdracht van meetgegevens van maximaal 14 zekeringsschakellijsten via IEC-standaardprotocollen zoals IEC 60870-5-104 naar centrale besturingssystemen kunnen deze ook met interoperabele gegevensmodellen direct met IoT-ecosystemen communiceren.


PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten