Naar alle persinformatie

DC-laadcontroller voor moderne snelladers

11.03.2019

DC-laadcontroller EV Charge Control Professional  

De DC-laadcontroller EVCC Professional is de oplossing voor moderne snelladers

EV Charge Control Professional is onze krachtige oplossing voor het besturen van snelladers in het openbare en commerciële segment, zoals voor laadstations langs de snelweg.

Met de controller kunt u twee onafhankelijke laadpunten exploiteren: één voor snel DC-laden conform DIN SPEC 70121 en nog één voor conventioneel AC-laden conform IEC 61851-1. Deze zorgt daarbij voor alle besturings- en communicatietaken binnen de laadpaal evenals voor de visualisatie op het bedieningspaneel. Een CHAdeMO-laadpunt kunt u bovendien via softwaremodulen implementeren.

Met Ethernet-, RS-232-, RS-485- en CAN-Bus-interfaces combineert u alle noodzakelijke componenten van de laadpaal flexibel tot een totale oplossing. Vervolgens kunt u de laadpaal in uw laadpark-, gebouw- of energiemanagementsysteem integreren. Via de programmeerbare PT1000-ingang is de besturing in staat om continu de temperatuur van de vermogenscontacten van de voertuiglaadconnector te bewaken. Afhankelijk van de programmering kan bij een oververhitting het laadproces worden uitgeschakeld of het laadvermogen worden verlaagd. Het geïntegreerde draadloos 3G-modem zorgt er bovendien voor dat u op afstand comfortabel toegang hebt. Met behulp van de steekbare Push-in-aansluitklemmen installeert u de controller zonder gereedschap en tijdbesparend.

Door middel van de software PC Worx kunt u de besturing naar uw eigen wens programmeren volgens de internationale norm IEC 61131. Gebruik daarbij flexibel de aanwezige 16 digitale in- en uitgangen. Daardoor is de besturing beschikt voor veel verschillende eisen en systeemarchitecturen. Verminder uw engineeringwerk door bij de programmering voor de voertuigcommunicatie gebruik te maken van de kant-en-klare functieblokken die volledige laadprocessen illustreren. De licentie voor deze modulen ontvangt u op een aparte SD-kaart die u tegelijkertijd kunt gebruiken als programma- en configuratiegeheugen in de laadcontroller.


PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten