Naar alle persinformatie

Bliksemstromen tot 50 kA veilig beheersen

10.10.2016

Bliksemstroombeveiliging FLASHTRAB-SEC-PLUS 264  

Type 1-bliksemstroomafleider met Safe Energy Control-technologie

In hoofdinvoedingen met 230/400 V-netten worden de nieuwe Type 1-bliksemstroomafleiders FLT-SEC-PLUS 264 van Phoenix Contact toegepast.

Zelfs bij hoge bliksemstromen tot 50 kA per pool zijn installaties beveiligd en kunnen ze ongehinderd blijven functioneren. Op basis van de Safe Energy Control Technology (SEC) worden de beveiligingsmodulen gekenmerkt door een hoog prestatieniveau en een lange levensduur. Met de vonkbrug wordt elke netvolgstroom betrouwbaar voorkomen. Het grote voordeel hiervan is dat de belasting van de complete installatie in geval van optredende bliksem tot een minimum wordt gereduceerd. De compacte bouwvorm maakt een ruimtebesparende en flexibele installatie mogelijk. Bij stromen tot 500 A kan daarbij een separate afleidervoorzekering worden uitgespaard. Er zijn producten voor de beveiliging van 1- en 3-fase voedingssystemen. De erachter aangebrachte componenten worden dankzij de lage beveiligingsdrempel betrouwbaar beveiligd. De gebruiker krijgt op elk gewenst moment informatie over de status van het moduul door de goed zichtbare statusindicatie en het potentiaalvrije meldcontact. Met het testapparaat CHECKMASTER 2 kunnen periodieke controles van de beveiligingsmodulen snel en eenvoudig worden uitgevoerd. De Type 1-beveiligingsmodulen zijn als Type 2 (combi-afleider) getest en gecertificeerd.


PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten