Naar alle persinformatie

Server ondersteunt redundantiebesturingen

21.04.2017

Softwareverpakking PC Worx UA-server  

PC Worx UA-server ondersteunt nu ook redundantiebesturingen

Met de server PC Worx UA van Phoenix Contact is het mogelijk om via het communicatieprotocol OPC UA (Unified Architecture) toegang te verkrijgen tot alle variabelen van PC Worx-programmeerbare besturingen.

Met de versie 1.10 van de server worden nu ook de redundantiebesturingen (RFC 460R) ondersteund. Bij een redundantieomschakeling maakt de server automatisch gebruik van de nieuwe procesbesturende besturing, zonder dat er variabelen verloren gaan. De server is berekend op grote hoeveelheden: er kunnen gegevens van 200 besturingen aan een visualiserings- of productiebesturingssysteem worden doorgegeven. De afbeelding van de variabelen gebeurt via het PLCopen-profiel. Voor de communicatie gebruikt de OPC UA-server het binaire protocol, waardoor er hoge snelheden bij de dataoverdracht worden behaald. Een certificaat-gebaseerd beveiligingsconcept beschermt tegen ongeoorloofde toegang, manipulatie en bedieningsfouten. Naast een authentificatie via certificaten biedt de server optioneel ook de mogelijkheid de communicatie tussen client en server te coderen. Er is veel aandacht besteed aan een begrijpelijke security-configuratie en een gedetailleerde diagnose. Via de meegeleverde configurator kan de gebruiker de veiligheidsinstellingen eenvoudig engineeren en de actuele communicatieverbindingen met de clients en de besturingen ook op afstand diagnosticeren.


PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten