Naar alle persinformatie

PLCnext Technology: open besturingsplatform voor toekomstbestendige automatisering

20.12.2016

PLCnext Technology: basis van het open besturingsplatform van Phoenix Contact  

PLCnext Technology: basis van het open besturingsplatform van Phoenix Contact

Heeft men een flexibele productie met netwerkkoppeling volgens de gedachte achter Industrie 4.0 als doelstelling, dan moet de automatiseringsoplossing die daaraan ten grondslag ligt adaptiever en communicatiever worden.

Alle deelnemers in het automatiseringssysteem ontkoppelen hun statische verbindingen, zodat data dynamisch en installatie- en vestigingsoverstijgend kunnen worden uitgewisseld. Alleen zo zal het mogelijk zijn om producten ook op de lange termijn concurrerend op de internationale markten te kunnen aanbieden. Tegen deze achtergrond introduceert Phoenix Contact op de SPS IPC Drives 2016 een nieuw, open besturingsplatform op basis van de innovatieve PLCnext Technology. De oplossing maakt parallel programmeren op basis van bekende softwaretools zoals Visual Studio, Eclipse, Matlab Simulink en PC Worx mogelijk alsmede de vrij te kiezen koppeling van de daarmee gemaakte programmacode. Met de PLCnext Technology kunnen zodoende bijvoorbeeld functies volgens IEC 61131-3 met routines van C/C++, C# of Matlab Simulink worden gecombineerd. Op deze manier is een eenvoudige integratie van software uit de Open Source Community in het automatiseringssysteem van Phoenix Contact mogelijk.

Voor de programmering volgens IEC 61131-3 staat met het nieuwe PLCnext Engineer een adaptief engineeringsplatform ter beschikking dat de gebruiker een volledig nieuwe toepassingservaring biedt. Naast de programmering maakt deze software de configuratie, diagnose en visualisering van het complete systeem in één programma mogelijk. Het engineeringsplatform overtuigt daarbij door zijn individueel aanpasbare, opgeruimde en intuïtief bedienbare gebruikersinterface alsmede door de toepassing van toekomstgerichte functies. De basisversie van de software is gratis. Er kunnen naar eigen wens talrijke uitbreidingsmodulen worden bijgekocht, zodat de gebruiker door deze functie-add-ins zijn eigen, individuele software kan samenstellen. Doordat er herbruikbare automatiseringsmodulen kunnen worden gebruikt en PLCnext Engineer uitgebreide ondersteuning biedt voor safety- en security-concepten, wordt de ontwikkelingstijd gereduceerd. Het softwareplatform vormt daarmee een efficiënte en toekomstbestendige engineeringstool.


PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten