Naar alle persinformatie

Veiligheidsrelais voor nieuwe liftnorm

10.07.2017

PSRmini-veiligheidsrelais voor liftnorm EN 81-20  

PSRmini-veiligheidsrelais voor liftnorm EN 81-20

Om de reeds hoge veiligheidsstandaards voor liften nog verder te verbeteren, worden de veiligheidsvoorschriften voor de bouw van liftinstallaties binnenkort aangescherpt.

Uiterlijk op 01-09-2017 moeten liftbesturingen in heel Europa voldoen aan de hoge eisen uit de nieuwe norm EN 81-20. Het nieuwe veiligheidsrelais PSR-MC37 uit de productfamilie PSRmini voldoet reeds aan de verhoogde veiligheidseisen. Het veilige schakelmoduul is met slechts 22,5 mm heel smal en geeft u de mogelijkheid tot veiligheidsgericht overbruggen van deurschakelaars en vergrendelmiddelschakelaars. Deze norm definieert de voorschriften voor de constructie en de technische eigenschappen van liften. Volgens een nieuw voorschrift moet bij glazen deuren het gevaar dat kinderhanden vastgeklemd raken worden beperkt. Bovendien moeten alle liften worden voorzien van foto-elektrische beveiliging bij de deuren en een verbeterde stop-nauwkeurigheid garanderen. Ook bij de dimensionering van lucht- en kruipwegen van veiligheidsrelevante schakelcircuits zijn de grenswaarden aangescherpt.


PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten