Naar alle persinformatie

Laden van elektrische voertuigen met 350.000 watt

23.05.2016

elektromobiliteit, CCS, CCSplus, E-Mobility, snelladen, HM  

Laden van elektrische voertuigen met 350.000 watt

Phoenix Contact presenteert op de Hannover Messe van 25 tot 29 april 2016 het snellaadsysteem CCSplus voor elektrische voertuigen, waarmee laadtijden van 3-5 minuten voor 100 km mogelijk worden gemaakt.

Het snellaadsysteem is gebaseerd op de gangbaar geworden Europese en Noord-Amerikaanse CCS-laadstandaard (Combined Charging System). Vandaag de dag maakt het CCS-laadsysteem al wezenlijk kortere laadtijden mogelijk in vergelijking met het traditionele AC-laden. Voor mobiliteit in het dagelijkse gebruik zijn echter bereiken van ongeveer 600 km nodig bij laadtijden van aanmerkelijk minder dan 30 minuten. Om dit te bereiken, is het laadsysteem CCS uitgebreid met een nieuw, in de laadzuil geïntegreerd koelsysteem. Een intelligente aansturing van het koelsysteem zorgt ervoor, dat de koeling alleen wordt bijgeschakeld als dit nodig is. Met dit systeem kunnen elektrische auto's wereldwijd veilig en extreem snel met hogere laadstromen worden opgeladen. De uitbreiding van het CCS-laadsysteem gebeurt in nauwe samenwerking en afstemming met de internationale automobielindustrie en de internationale laadzuilfabrikanten. Daardoor is de compatibiliteit met de gangbaar geworden CCS-laadstandaard gegarandeerd, evenals de tegemoetkoming aan alle geldende veiligheidsstandaarden. Het laadsysteem effent de weg voor een eenvoudige manier van snelladen van elektrische voertuigen voor alledaags gebruik.


PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten