Naar alle persinformatie

Onderzoeksproject FastCharge: ultra-snellaadtechnologie klaar voor de elektrische voertuigen van de toekomst

07.01.2019

Onderzoeksproject FastCharge  

De betrokken ondernemingen presenteerden de laatste voortgang op het gebied van de snellaadtechnologie

Verhoging van het laadvermogen naar 450 kW – een industrieel consortium ontwikkelt een technologie waarmee het opladen van elektrische voertuigen even snel en comfortabel als conventioneel tanken kan worden.

De aan het onderzoeksproject FastCharge deelnemende industriële ondernemingen presenteerden gisteren de laatste voortgang op het gebied van de snelle en comfortabele energievoorziening van elektrisch voertuigen. In Jettingen-Scheppach in het Duitse Beieren werd het prototype van een laadstation met een vermogen van 450 kW ingewijd. In dit project ontstane elektrische onderzoeksvoertuigen laten bij dit ultra-snellaadstation oplaadtijden zien van minder dan 3 minuten voor een eerste bereik van 100 kilometer resp. 15 minuten voor een volledig laadproces (10-80 % State of Charge (SOC)).

Het nieuwe laadstation is geschikt voor elektrische modellen van alle merken met de in Europa gebruikelijke Type 2-variant van het wereldwijde Combined Charging System (CCS) en kan per direct kosteloos worden gebruikt. Om aan de hogere eisen te kunnen voldoen die door het snelle opladen met bijzonder hoog vermogen ontstaan, worden gekoelde HPC-laadkabels (High Power Charging) van Phoenix Contact gebruikt, die volledig CCS-compatibel zijn.

FastCharge is een in juli 2016 gestart onderzoeksproject van een industrieel consortium onder leiding van de BMW Group, waartoe verder Allego GmbH, Phoenix Contact E-Mobility GmbH, Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG en Siemens AG behoren. FastCharge wordt voor een totaalbedrag van 7,8 miljoen euro gesubsidieerd door het Duitse ministerie voor verkeer en digitale infrastructuur. De realisatie van de subsidierichtlijnen wordt door de Duitse nationale organisatie voor waterstof- en brandstofcellentechnologie NOW gecoördineerd.


PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten