Leiderschapscultuur

Onze leiderschapsstijl

Onze leiderschapsstijl

Onze leiderschapsstijl vertegenwoordigt de waarden uit ons managementmodel.

Leiderschapscultuur heeft een uitgesproken plaats in onze onderneming. Management bij Phoenix Contact betekent dat samenwerking actief wordt vormgegeven om gemeenschappelijke doelen te realiseren. Waarden die voor ons buitengewoon belangrijk zijn en die in de dagelijkse omgang aanwezig dienen te zijn, hebben wij schriftelijk vastgelegd in een gemeenschappelijk managementmodel.

Als werknemer van Phoenix Contact kunt u ervan uitgaan dat alle grondbeginselen die volgen uit de Corporate Principles, zoals vertrouwen, respect en waardering, communicatie en dialoog, stimulering en ontwikkeling, hoog in het vaandel staan bij het dagelijks leidinggeven.

Drie leidinggevende carrières - uw vaardigheden staan bij ons centraal

Welke loopbaan wilt u volgen?  

Welke loopbaan wilt u volgen?

Passend bij uw vaardigheden kunt u bij ons carrière maken als leidinggevende, projectverantwoordelijke of vakspecialist. Als leidinggevende geeft u inhoudelijk en persoonlijk leiding aan uw medewerkers en realiseert u een actieve samenwerking, waarmee gemeenschappelijke doelen kunnen worden bereikt.

De loopbaan als vakspecialist geeft u de verantwoordelijkheid om zelfstandig te werken in een vakgebied dat voor de onderneming van essentieel belang is. Als projectverantwoordelijke krijgt u de inhoudelijke leiding over een interdisciplinair samengesteld projectteam in een nationale maar ook internationale setting.

 

Terug naar boven

360°-feedback

Uitgebreide feedback over uw ontwikkeling  

Uitgebreide feedback over uw ontwikkeling

Ontwikkeling van leidinggevenden bij Phoenix Contact

Het is voor ons buitengewoon belangrijk om u op de taak van leidinggevende voor te bereiden en u te allen tijde de mogelijkheid te bieden tot reflectie. Naast onze ontwikkelingsprogramma's voor aankomende en ervaren leidinggevenden organiseren wij regelmatig trainingen en begeleidingssessies. Bovendien krijgen onze leidinggevenden periodiek feedback over hun werkgerelateerd functioneren.

Dit vindt plaats in het kader van 360°-feedback vanuit uiteenlopende invalshoeken. Leidinggevenden, collega's, medewerkers resp. projectleden en zakelijke partners geven vertrouwelijk en anoniem feedback, die een leidinggevende kan afzetten tegen zijn imago. Hieruit worden sterke punten en verbeterpunten zichtbaar die de basis kunnen zijn voor verdere groei.

 

De focus op het team

Veel nieuwe medewerkers komen onze teams versterken. Wij stimuleren via individueel opgezette teamworkshops dat medewerkers zich tot een team ontwikkelen, zich op gemeenschappelijke doelen richten en hun talenten bundelen.

Terug naar boven

PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Service

Volg ons op Linkedin!

Volg ons en blijf op de hoogte van nieuwtjes, vacatures en veel meer.

Ontdek Phoenix Contact België op Linkedin

Werken bij Phoenix Contact

Een impressie van ons bedrijf, onze medewerkers en onze cultuur.

Wij werven aan

Maak deel uit van ons enthousiast en gemotiveerd team, neem samen met ons de uitdaging aan om nieuwe projecten te realiseren.

Job
Lees meer

De perfecte samenwerking, vanaf het eerste contact.

Ook in het digitale tijdperk blijft persoonlijk contact erg belangrijk. Ontdek hoe wij de klik maken met onze klanten.

De perfecte samenwerking, vanaf het eerste contact.
Lees meer

Phoenix Contact blogt!

Nieuwe blogpost: E-mobility, 'hot or not'? Wat ons betreft razend hot! Over het hoe en wat van de oplaadmogelijkheden schreef onze specialist een verklarende blogpost!

E-mobility oplaadstekkers
Lees deze blogpost

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten