Decentraal I/O-moduul - IBS RL 24 DI 16/8-LK - 2724850

Digitaal ingangsmoduul voor INTERBUS; glasvezeltechniek met 500 kbaud, 16 ingangen (24 V DC), aansluiting van de sensoren via 5-polige M12-bussen, robuuste metalen behuizing, beschermklasse IP67

Prijs:

Overzicht

Technische gegevens

Toebehoren

Toelatingen

Downloads

Artikelomschrijving

In ruwe omgevingen of daar waar hoge eisen aan de systeemdiagnose worden gesteld, staan de INTERBUS-Ruggedline-modulen ter beschikking. Om de hoge beschikbaarheid te garanderen, zijn deze modulen voorzien van een zinkspuitgietbehuizing (IP67). Zo is bijv. ook montage in de directe nabijheid van lasrobots mogelijk.
Elk Ruggedline-moduul bestaat uit een montageplaat en een elektronicamoduul. Het elektronicamoduul wordt op de montageplaat geplaatst en vastgezet met twee schroeven.
Periferiefouten kunnen dankzij de uitgebreide diagnose op eenvoudige wijze worden gelokaliseerd. Kortsluitingen van de sensorvoeding worden bijvoorbeeld in groepen van telkens vier ingangen gemeld. Bij een kortsluiting worden de foutmeldingen, op de uitgang nauwkeurig gemeld. Deze informatie wordt aan de besturing ter beschikking gesteld, maar ook op het moduul weergegeven.
Bij modulen met aansluiting voor glasvezeladers gaat de diagnosticering nog een stap verder. Door het gebruik van de nieuwste glasvezeltechniek wordt de kwaliteit van de communicatieweg permanent beoordeeld en optimaal geregeld. Ook deze informatie is zowel voor de besturing als voor het moduul beschikbaar. Deze extra eigenschappen maken het mogelijk een sluipende verslechtering van de communicatieweg te herkennen voordat er fouten tijdens de communicatie-overdracht optreden resp. de communicatie-overdracht wordt onderbroken.
Bij Ruggedline-modulen is het busmedium vrij te kiezen. Naast uitvoeringen met aansluiting voor glasvezeladers (polymeervezel) zijn ook modulen leverbaar voor toepassing van twisted-pair-kabels. Het busmedium kan op ieder moment met een converter worden gewisseld van glasvezelinstallatie naar kopermedium.
De busaansluiting vindt plaats via IP67-connectoren die zowel het bussignaal als de voeding naar het moduul leiden. Voor een eenvoudige confectionering wordt de voedingskabel met de QUICKON-snelaansluittechniek en de glasvezelkabels met behulp van eenvoudig snij- en montagegereedschap aangesloten, zonder dat de vezel dient te worden gepolijst.
De glasvezelbuskabel, bijvoorbeeld de brug tussen 2 modulen, die door de gebruiker zelf wordt geconfectioneerd, dient tenminste 1 meter lang te zijn. Voor kortere kabelbruggen dient u uitsluitend kabelbruggen van Phoenix Contact te gebruiken.

Uw voordelen

  • robuuste metalen behuizing
  • uitgebreide diagnosefuncties
  • Ruggedline-connector voor INTERBUS, naar keuze met Fiber Optic of Twisted-Pair en voeding
  • M12-connector voor periferie
logo

Commerciële gegevens

Bestelsleutel 2724850
Verpakkingseenheid 1 stk
Opmerking Ordergebonden productie (geen retournering)
Cataloguspagina Pagina 203 (C-6-2019)
GTIN 4017918185428
Gewicht per stuk (exclusief verpakking) 720,000 g
Douanetariefnummer 85389099
Land van herkomst DE (Duitsland)

PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11
  • Pdf aanmaken
  • Aanbevelen
  • Feedback

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten