Overspanningsbeveiliging opnieuw uitgevonden

Overspanningsbeveiliging opnieuw uitgevonden

De bliksem- en overspanningsbeveiliging uit de Safe Energy Control--familie is nu nog krachtiger en duurzamer dan ooit.

De revolutionaire vonkbrug die voor een duurzame en krachtige bliksem- en overspanningsbeveiliging zorgt waarmee elke netvolgstroom betrouwbaar wordt voorkomen, vormt de kern van de productfamilie. Uw installatie, inclusief zekeringen en beveiligingsmodules, wordt ermee ontzien. Bij alle gangbare toepassingen kan een separate afleidervoorzekering worden uitgespaard.

Uw voordelen

  • Onderbrekingsvrije beveiliging voor uw installatie dankzij technologisch toonaangevende vonkbruggen en producten met veilige afschakelmechanismen
  • Maximale bescherming van uw gevoelige apparaten tegen dynamische overspanningen door de directe coördinatie tussen vonkbrug en varistor
  • Efficiënt in de schakelkastbouw dankzij het uniforme, compacte design van de overspanningsbeveiligingsmodules alsmede het gebruik zonder voorzekering
  • Eenvoudig en snel geïnstalleerd met de wereldwijd eerste overspanningsbeveiligingsmodule van type 3 met push-in-aansluittechniek

Bliksemafleiderinstallatie Type 1 met geïntegreerde voorzekering

FLASHTRAB-SEC-HYBRID – bliksemafleiderinstallatie met geïntegreerde voorzekering  

FLASHTRAB-SEC-HYBRID – bliksemafleiderinstallatie met geïntegreerde voorzekering

FLASHTRAB-SEC-HYBRID is de eerste steekbare, netvolgstroomvrije beveiligingsmodule voor overspanningsbeveiliging van Type 1 met een geïntegreerde, stootstroomvaste afleidervoorzekering. Dankzij het nieuw ontwikkelde push-pull-mechanisme kan de beveiligingssteker er eenvoudig uitgetrokken worden. Door de geïntegreerde vergrendeling blijft hij betrouwbaar in het basiselement zitten.

De installatie kan dankzij de geïntegreerde voorzekering eenvoudig en flexibel worden gerealiseerd. Zo behoudt u variabiliteit wat betreft de inbouwlocaties, bespaart u ruimte en hebt u minder bedradingswerkzaamheden. Der FLASHTRAB-SEC-HYBRID is bedoeld voor toepassing in 230/400 V- of in 400/690 V-voedingssystemen.

Bliksemafleiderinstallatie Type 1 voor 400/690 volt

FLASHTRAB-SEC-PLUS-440 – bliksemafleiderinstallatie voor hogere nominale spanningen  

FLASHTRAB-SEC-PLUS-440 – bliksemafleiderinstallatie voor hogere nominale spanningen

De FLASHTRAB-SEC-PLUS-440 is speciaal voor hogere nominale spanningen ontwikkeld. De compacte bouwvorm en de volledige steekbaarheid van de beveiligingsmodules maken een ruimtebesparende en flexibele installatie mogelijk.

De technische prestaties van de FLASHTRAB-SEC-PLUS-440 zijn in deze compactheid uniek. De Type 1-beveiligingsmodule wordt in 400/690 V-TN- alsmede in 400 V-IT-voedingssystemen toegepast. Bliksemstromen tot 35 kA worden betrouwbaar beheerst.

Dankzij de hoge continue spanning van 440 V alsmede de hoge schok- en trillingsbestendigheid is de FLASHTRAB-SEC-PLUS-440 uitermate geschikt voor toepassing in industriële installaties en windturbines.

Bliksemafleiderinstallatie Type 1 voor 230/400 volt

FLASHTRAB-SEC-PLUS-350 – bliksemafleiderinstallatie voor hoge nominale spanningen  

FLASHTRAB-SEC-PLUS-350 – bliksemafleiderinstallatie voor hoge nominale spanningen

De FLASHTRAB-SEC-PLUS-350 is ideaal voor toepassing vóór de kWh-meter van de hoofdvoeding en is geschikt voor industriële toepassingen.

De krachtige, netvolgstroomvrije vonkbruggen van de FLASHTRAB-SEC-PLUS-350 beveiligen uw installaties in hoge mate en verhogen de gebruikslevensduur van de elektrische installatie aanzienlijk. Hoge spanningsschommelingen en extreme bliksemstroombelastingen tot 25 kA zijn voor de FLASHTRAB-SEC-PLUS-350 geen probleem. Met de FLASHTRAB-SEC-PLUS-264 worden zelfs bliksemstromen tot 50 kA beheerst.

Zoals alle andere Type 1-beveiligingsmodules uit de SEC-productfamilie is ook de FLASHTRAB-SEC-PLUS als Type 2-beveiligingsmodule getest en gecertificeerd.

Combi-afleiders Type 1+2 special

FLASHTRAB-SEC-T1+T2 – combinatie van Type 1- en Type 2-beveiligingsmodule  

FLASHTRAB-SEC-T1+T2 – combinatie van Type 1- en Type 2-beveiligingsmodule

De FLASHTRAB-SEC-T1+T2 is de echte combinatie van een bliksemstroom- en overspanningsbeveiligingsmodule. Dit type beveiliging is de ideale beveiliging voor installaties waarin veel schakelhandelingen voorkomen.

Bliksemstromen worden betrouwbaar beheerst door de krachtige vonkbruggen. Dit garandeert een lage restspanning, terwijl dynamische overspanningen van de varistorgebaseerde beveiligingsmodules Type 2 betrouwbaar worden begrensd. Tussen vonkbrug en varistor bestaat een optimale coördinatie.

Met de sinds tien jaar wereldwijd unieke gecombineerde beveiligingsmodule minimaliseert u de installatie- en onderhoudswerkzaamheden aanzienlijk. Nu ook met netvolgstroomvrije vonkbrug en Type 2-beveiligingsmodule in nieuw design.

Overspanningsbeveiliging Type 2

VALVETRAB-SEC – overspanningsbeveiliging Type 2  

VALVETRAB-SEC – overspanningsbeveiliging Type 2

De compacte overspanningsbeveiligingsmodule Type 2 biedt op slechts 12 mm per kanaal maximale prestaties en een hoge kortsluitvastheid.

De VALVETRAB SEC installeert u probleemloos in elke compacte verdeling en zonder afzonderlijke afleidervoorzekering tot een nominale stroom van de hoofdzekering van 315 A.

Het hoge afleidvermogen en de geringe bouwbreedte maken de VALVETRAB SEC tot een betrouwbare overspanningsbeveiliging voor elke voeding.

Ook voor DC-stroombronnen met lineaire karakteristiek zijn overspanningsbeveiligingsmodules van Type 2 leverbaar.

Apparaatbeveiliging Type 3 voor AC-/DC-toepassingen

PLUGTRAB-SEC – apparaatbeveiliging Type 3  

PLUGTRAB-SEC – apparaatbeveiliging Type 3

De PLUGTRAB-SEC is de krachtige overspanningsbeveiliging voor eindapparaten tot een nominale spanning van 230 V.

Het nieuw ontwikkelde interne afschakelmechanisme alsmede de geïntegreerde afleidervoorzekeringen bieden een hogere beveiliging bij elektrische en thermische overbelasting, onafhankelijk van de geïnstalleerde voorzekering.

Daarom is de PLUGTRAB-SEC de betrouwbare overspanningsbeveiliging voor AC- en DC-eindapparaten.

PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11