Naar alle persinformatie

Onderscheiden veiligheid

21.04.2017

Onderscheiden veiligheid: SOLARCHECK RSD wint de GIT Security Award  

Onderscheiden veiligheid: SOLARCHECK RSD wint de GIT Security Award

De automatische afschakeling voor fotovoltaïsche panelen SOLARCHECK RSD heeft de GIT Security Award gewonnen.

De begeerde prijs in de veiligheidstechniek wordt jaarlijks uitgereikt door de tijdschriften GIT Sicherheit, GIT Security en Messtec Drives Automation van uitgeverij Whiley-VCH.

Veilig werken in fotovoltaïsche installaties: in 95 procent van de installaties zijn de panelen in serie geschakeld tot strings. Daarbij kunnen levensgevaarlijke gelijkspanningen van wel 1000 volt ontstaan. Het vrijschakelen ter bescherming tegen een elektrische schok is lastig. Arbeidsveiligheid is alleen een feit wanneer elk afzonderlijk paneel automatisch wordt vrijgeschakeld. SOLARCHECK RSD schakelt uw installatie bij het installeren, bij onderhoud of in gevaarlijke situaties veilig af. Er wordt een veilige toestand bereikt zonder elektrotechnisch vakpersoneel in te hoeven schakelen. Ook personen zoals dakdekkers of schoonmakers die niet op de hoogte zijn van de veiligheidsregels en gevaren zijn beschermd.


PHOENIX CONTACT nv/sa

Minervastraat 10-12
1930 Zaventem-Keiberg II
+32 (0)2/723 98 11

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten