Toekomstbestendige industriële netwerken van Smart Factory tot Smart City

Contacteer ons nu

Alles voor uw Industriele netwerk

De digitalisering van producten, productietechniek en -processen gaat steeds sneller. De basis van de slimme fabriek en slimme stad wordt gevormd door communicatieve en in netwerken gekoppelde installaties. Hierdoor neemt niet alleen het aantal netwerken toe, maar ook de complexiteit ervan. Een geslaagde digitalisering is alleen met een krachtige en betrouwbare netwerkinfrastructuur mogelijk.

Met complete oplossingen voor de industriële datacommunicatie van morgen is Phoenix Contact uw partner voor de lange termijn om de uitdagingen van de digitalisering om te zetten in de praktijk. Wij ondersteunen u van het begin tot het einde bij het plannen en opzetten van intelligente netwerken en maken u klaar voor industrie 4.0!

Maak uw netwerk gereed voor de digitalisering

IT-verantwoordelijke controleert netwerk op de PC

Netwerken beschikbaar maken: IT in de productie

Voor u als medewerker die verantwoordelijk is voor de IT is de beschikbaarheid van alle netwerken in het bedrijf heel belangrijk. Ervaar hoe Phoenix Contact u kan helpen om de beschikbaarheid, de dataveiligheid en de performance van de operational technology (OT) tot aan de koppeling met de information technology (IT) te garanderen.

Veiligheid, beschikbaarheid en performance van het netwerk

Veiligheid, beschikbaarheid en performance van het netwerk

We bieden u individuele cyberbeveiligingsoplossingen en -concepten aan voor de meet recente industrie 4.0-beveiligingsstandaarden. Met onze mGuard security appliances kunnen netwerktoegangen en datacommunicatie door filterregels eenvoudig worden gecontroleerd en gereguleerd. Bovendien bieden ze een standaard concept voor onderhoud op afstand, voor een veilige toegang tot de installatie. Door netwerksegmentering met onze Layer2- en Layer3-switches kan bovendien een hogere beschikbaarheid van het netwerk worden bereikt.

Centrale device-configuratie en -management

Centrale device-configuratie en -management

In de office-IT zijn programma's voor een centraal device-management standaard geworden. Met onze Network Manager bieden wij u ook voor onze industriële switches, routers, draadloze modulen en security appliances een centraal device-management aan. Zo houdt u altijd overzicht over de belangrijkste informatie, zoals netwerkcomponenten en hun bereikbaarheid, stand van de firmware en configuratiebestanden.

Training en support

Training en support

Naast de passende hardware bieden wij u ook een groot aanbod aan verschillende diensten. Van advisering over de netwerkplanning tot en met de inbedrijfstelling op locatie bieden wij u ondersteuning bij het realiseren van een veilig netwerk met een hoge beschikbaarheid. In geval van storing staan wij u telefonisch of op locatie terzijde; ook bieden wij trainingen aan op het gebied van security-awareness en een veilige omgang met onze producten.

Bent u geïnteresseerd geraakt? Wij helpen u graag bij het verhogen van de veiligheid en beschikbaarheid van uw netwerk. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen om samen de passende netwerkoplossingen en componenten voor uw specifieke toepassing te vinden.

Nu contact opnemen
Machinebouwer voor CNC-machine

Van veldbus tot Industrial Ethernet: machines betrouwbaar koppelen

Als machineplanner of -constructeur bent u verantwoordelijk voor de planning, en daarmee ook voor de functionaliteit en kwaliteit van uw machines. Ervaar hoe Phoenix Contact u met robuuste communicatietechniek kan helpen de betrouwbaarheid en cyclustijden van uw machines te verbeteren. We bieden u individuele veldbussystemen zoals PROFIBUS en INTERBUS aan, evenals high-performance Ethernet-oplossingen met PROFINET en EtherNet / IP ™.

Netwerkinfrastructuur uit één hand

Netwerkinfrastructuur uit één hand

Het maakt niet uit of u uw machine wilt uitrusten met een klassieke veldbus of met moderne Ethernet-technologie: bij Phoenix Contact vindt u altijd de passende producten, van kabel tot switch, van onderhoud op afstand tot security.

Bij de keuze van het passende product ondersteunen wij u graag met onze keuzematrixen of met een persoonlijk advies.

Tijdbesparend netwerken inrichten en onderhouden

Tijdbesparend netwerken inrichten en onderhouden

Tijd is een kostbaar goed voor u. Daarom bieden wij producten aan die bijzonder snel en eenvoudig kunnen worden geconfectioneerd of geconfigureerd. In geval van storing bieden Managed Switches speciale functies voor een snelle foutdiagnose en een eenvoudige moduulvervanging. In de Network Manager-software hebt u bovendien altijd overzicht over uw netwerk.

Veilig onderhoud op afstand voor uw machine

Veilig onderhoud op afstand voor uw machine

Uw klanten zitten verspreid over de hele wereld en moeten efficiënt worden geholpen. Onze mGuard-componenten voor onderhoud op afstand geven u de mogelijkheid tot een standaard concept voor onderhoud op afstand, dat uw klant zelf kan regelen. Afhankelijk van de wensen kan uw klant deze componenten bovendien als router, firewall of voor de netwerksegmentering gebruiken.

Bent u geïnteresseerd geraakt? Wij helpen u graag bij het kiezen van de passende netwerkcomponenten en nemen het inrichten van uw machinenetwerk op ons. Hier kunt u contact met ons opnemen voor persoonlijk advies.

Nu contact opnemen
Een installatiebeheerder verbindt een tablet draadloos met het netwerk van de installatie

Productienetwerken plannen en beveiligen

Als installatiebeheerder is de beschikbaarheid en productiviteit van de installatie uw hoogste goed. Ervaar hoe Phoenix Contact u kan helpen met betrouwbare communicatietechniek en een professionele netwerkplanning om uitval te voorkomen en de output te verhogen. Wij ondersteunen u van begin tot eind bij het plannen en beveiligen van wereldwijde productienetwerken.

Stabiele installatienetwerken

Stabiele netwerk installatie

Een installatie met een hoge beschikbaarheid vereist een stabiel netwerk met een hoge beschikbaarheid. Onze producten maken een nauwkeurige analyse en diagnose van uw netwerk mogelijk voor preventief onderhoud. Onze security appliances maken een beveiliging tegen onbevoegd toegang tot het netwerk mogelijk en met NAT-switches integreert u ook machines met identieke IP-adresbereiken heel eenvoudig in uw installatie, zonder de IP-adressen te hoeven veranderen.

Industrieel onderhoud op afstand voor uw installatienetwerk

Industrieel onderhoud op afstand voor uw installatienetwerk

De mGuard-producten bieden u de mogelijkheid tot een standaard concept voor onderhoud op afstand voor alle machines in uw installatie. Het onderhoud op afstand kan daarbij bijv. met een sleutelschakelaar worden geregeld, zodat u zelf kunt bepalen wanneer toegang tot de machine mogelijk is. Bovendien bieden de mGuards firewall- en filterfuncties die de toegang en datastroom van de machine kunnen reglementeren. Zo beveiligt u de installatie tegen virussen en onbedoelde wijzigingen.

Advies en training

Advies en training

Wij bieden u deskundige ondersteuning bij de planning, de inbedrijfstelling en het onderhoud van uw netwerk installatie. Met onze jarenlange ervaring in de automatiseringstechniek weten wij voor welke uitdagingen u staat en kunnen wij u tevens adviseren over de nieuwste industrie 4.0-standaarden en -technologieën.

Voor uw medewerkers bieden wij u trainingen aan voor security-awareness en de juiste omgang met onze producten.

Bent u geïnteresseerd geraakt? Wij bieden u graag ondersteuning bij de professionele planning en inrichting van uw installatienetwerk. Neem voor uw specifieke uitdaging contact met ons op – wij vinden een oplossing.

Nu contact opnemen

Ervaar toekomstbestendige netwerktechniek: van veldbus tot Industrial Ethernet

In de volgende video's en artikelen treft u talrijke voorbeelden aan hoe wij onze klanten helpen bij de uitdagingen op het gebied van netwerkplanning, netwerkconfiguratie en netwerkveiligheid. Bovendien vindt u er boeiende informatie over trends in de technologie op het gebied van datacommunicatie: van de klassieke veldbus tot aan de moderne Ethernet-technologie met cyberveiligheid.

Abonneer u op ons YouTube Channel, zodat u geen enkel nieuw toepassingsvoorbeeld of live-bericht mist.

Why is industrial security so important? YouTube
OPC UA FLC: New standard in industrial communication technology YouTube
Twisted-Pair-Cable: Single Pair Ethernet YouTube
Snel en betrouwbaar WLAN voor machines en schakelkasten Snel en betrouwbaar WLAN voor machines en schakelkasten YouTube
Easy cabling with M12 PUSH-PULL from PHOENIX CONTACT YouTube
Netwerkbeveiliging met de FL mGuard Netwerkbeveiliging met de FL mGuard YouTube
Connectoren voor gegevens en signalen - SACC QUICKON Connectoren voor gegevens en signalen – SACC QUICKON YouTube
RJ45-connectoren - de beveiligde verbinding voor Ethernet en PROFINET RJ45-connectoren – de beveiligde verbinding voor Ethernet en PROFINET YouTube

Praktijkvoorbeelden – vakartikelen, whitepapers en success stories

Productie-installaties sneller automatiseren met CC-Link IE

In de geautomatiseerde productie dient een krachtig netwerk als ruggengraat voor de gegevensuitwisseling. De eisen aan de communicatie en flexibiliteit worden voortdurend hoger. Het uit Azië bekende bussysteem CC-Link biedt met de introductie van CC-Link IE een 100-voudig verhoogde overdrachtssnelheid alsmede een beproefde, universele Ethernet-infrastructuur. Hiervoor dienen connectoren aan hoge eisen te voldoen.
Productie-installaties sneller automatiseren met CC-Link IE

Toekomstbestendige netwerken met krachtige 10GBit M12 Ethernet-kabels

Hoe worden zo veel mogelijk PROFINET-data snel en betrouwbaar binnen een installatie doorgegeven? Deze vraag stellen engineers en planners zich steeds vaker, want de hoeveelheid benodigde informatie neemt voortdurend toe. De M12-interface met X-codering die is vastgelegd in de Ethernet-omgeving, in combinatie met 4-paar PROFINET-kabels, biedt datatransmissie tot 10 GBit en kan efficiënt en eenvoudig worden geïnstalleerd.
Netwerkcomponenten: seriële apparaatserver, switch, firewall, draadloos moduul, geconfectioneerde kabel, M12-connector, RJ45, lichtgeleiderkabel

Veilige WLAN-toegang tot computernetwerken

Centraal in de digitalisering, de combinatie van industrie 4.0 en het Internet of Things (IoT), staat de volledig genetwerkte machine. Maar hoe kan de toegang van gebruikers tot zo'n zeer communicatieve applicatie veilig worden gemaakt? Met de draadloze module WLAN 1100 biedt Phoenix Contact een toegangspunt dat deze taak gebruiksvriendelijker maakt.
Veilige WLAN-toegang tot computernetwerken

Verlenen van servicetoegang tot machines en installaties

In het Industrial Internet of Things zijn de meeste machines en systemen in productienetwerken verbonden. Het verlenen van servicetoegang tot deze machines brengt aanzienlijke voordelen voor operators met zich mee, maar vormt ook grote uitdagingen op het gebied van toegangsbeveiliging. Met de juiste oplossingen kan deze taak worden beheerst, waardoor de onderhoudskosten worden verlaagd en tegelijkertijd de beschikbaarheid toeneemt.
Verlenen van servicetoegang tot machines en installaties

Smart Wiring: intelligente bekabelingsoplossingen voor de intelligente productie

Bij de smart factory smelten informatietechniek, telecommunicatie en productietechniek samen tot een digitale fabriek die zichzelf bestuurt. Industrie 4.0 vereist dat machines en installaties niet alleen onderling communiceren, maar ook met veel andere instanties binnen en buiten de onderneming. De werkstukken communiceren met de productie-installaties: de producten zijn identificeerbaar en altijd lokaliseerbaar.
Smart Wiring: intelligente bekabelingsoplossingen voor de intelligente productie

Aanzienlijke verlichting van onderhoudswerkzaamheden door onderhoud op afstand

Voor elke eigenaar van een machine of installatie draait het in eerste instantie om een hoge beschikbaarheid. Hermes Systeme GmbH heeft in dit kader gekozen voor de Phoenix Contact-cloud als flexibele en voordelige oplossing voor veilig toegang tot applicaties van klanten.
Aanzienlijke verlichting van onderhoudswerkzaamheden door onderhoud op afstand

Reductie van arbeidskosten en stilstandtijden met draadloze technologie

CNC-frees- en andere geautomatiseerde machines worden vaak gekenmerkt door lange doorlooptijden. Dit brengt vaak extra kosten met zich mee, omdat de vakkracht ter plekke moet blijven zonder verder productief te zijn of op het tijdstip waarop het werkstuk naar verwachting gereed is naar de productiehal moet terugkeren. Treedt er echter tijdens zijn afwezigheid een fout op, staat de machine misschien wel urenlang stil. In zo'n geval zijn de uitvalkosten duidelijk hoger dan de bespaarde personeelskosten. In een dergelijk scenario biedt een statusmelding per SMS op eenvoudige wijze uitkomst.
Reductie van arbeidskosten en stilstandtijden met draadloze technologie

Onze netwerkcomponenten voor uw industriële datacommunicatie

Voor uw veilige en stabiele netwerk hebt u hoogwaardige componenten nodig die optimaal op elkaar zijn afgestemd en een probleemloze communicatie mogelijk maken.

Phoenix Contact biedt een uitgebreid programma netwerkcomponenten. Van de beproefde veldbustechniek tot aan moderne Ethernet-technologie zijn wij de juiste partner voor u voor de digitalisatie van uw machines en installaties. Welke aansluittechniek zoals kabels en connectoren of actieve netwerkcomponenten zoals netwerkswitches, mediumconverters of firewalls u ook zoekt, bij ons vindt u het passende product.

Ervaar meer over onze producten door een keer op de themagebieden te klikken:

Netwerkcomponenten: seriële apparaatserver, switch, firewall, draadloos moduul, geconfectioneerde kabel, M12-connector, RJ45, lichtgeleiderkabel

Neem contact op met onze netwerkexperts

Bij ons hoeft u geen digitaliseringsdeskundige te zijn. Wij helpen u graag bij een netwerkkoppeling voor uw installatie voor een toekomstbestendige datacommunicatie. Van netwerkplanning via de keuze van de juiste componenten tot en met de realisatie adviseren en ondersteunen onze netwerkexperts u graag.

Neem hier contact met ons op. Wij maken dan een afspraak met u voor een persoonlijk adviesgesprek over uw specifieke wensen.

Hoge beschikbaarheid van het netwerk door innovatieve producten en vakkundig advies
Tijd en kosten besparen: wij leveren alle componenten voor uw industriële netwerk uit één hand
Tientallen jaren ervaring in de automatisering, communicatietechniek en security
Sluiten